Scoala nr. 28 Dan Barbilian Constanta

CARAVANA SĂNĂTATE PRIN SPORT

Marți, 26 septembrie 2017, terenul de sport al Școlii Gimnaziale nr. 28 ”Dan Barbilian” a găzduit Caravana Sănătate prin Sport, proiect inițiat de Clubul Sportiv ”Phoenix” Constanța și co - finanțat de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța și Federația Română Sportul pentru Toți.

La eveniment au participat 15 reprezentanți ai Clubului Sportiv ”Phoenix”, iar din partea Școlii  Gimnaziale Nr. 28 ”Dan Barbilian” s-au implicat 650 de elevi și 25 de cadre didactice. Cu această ocazie au avut loc diverse activități întâmpinate cu entuziasm de copii și adulți deopotrivă, cum ar fi demonstrații sportive în jocuri sau jocul sportiv de baschet, handbal și fotbal.

Printre obiectivele proiectului se numără îmbunătățirea calității vieții, a sănătății și dezvoltării armonioase, fizice și psihice, a copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, pregătirea și participarea la competiția interșcolară municipală Campionatul de minibaschet, minihandbal și minifotbal, dar și dezvoltarea motricității generale, a psihomotricității specifice categoriilor de vârstă.

Director,

 

Prof. David Doina